mercoledì 2 marzo 2011

Succesul in faliment?

Ce duce la esec?
Teama, inceritudinea, anxietatea, gelozia, egoismul, dezorganizare, indiferenta... Suntem experti in toate acestea, ni se potrivesc ca o manusa.

Dar de ce avem nevoie pentru a ajunge la succes?
Entuziasm, curaj, incredere, altruism, sinceritate... din pacate ne cam lipsesc.

Cartile ne-ar ajuta sa ajungem exact acolo unde visam cu disperare si cu toate acestea le evitam gasind scuze de tot felul. Multe din carti sunt exact opusul a ceea ce credem noi, multe adevaruri au fost scrise pentru prima data in urma cu sute de ani. O carte face cat o mana pe pastile si totusi cautam oferte in farmacii si ne sinucidem. Ne-ar putea schimba viata si totusi ne incarcam negativ navigand pe internet si certandu-ne unii cu altii in mesaje vulgare.
Liderii adevarati (nu cei fabricati pe nestiinta si pile) sunt aproape intotdeuna cititori, dar in nici un caz de lectura pe net.

,,Invatam sa fim intelepti mai mult din esecuri decat din succese. Adesea descoperim ce vom face descoperind ceea ce nu trebuie sa facem si probabil ca acela care nu a facut niciodata o greseala nu va face niciodata o descoperire.,, Samuel Smiles

Trei mari hotarari trebuie sa iei in viata:
1. Pentru ce intentionezi sa traiesti.
2. Ce ti-ai propus sa realizezi in viata.
3. Alaturi de cine intentionezi sa-ti petreci viata.

Abia cand ai ajuns la concluzia ca toate cele trei alegeri au fost pozitive si ai ajuns la sfarsit fiind multumit de tine si de multumirea celor din jurul tau sincera, te poti numi un om intelept

Nessun commento: