martedì 4 dicembre 2007

despre noi

Imi pare rau pentru cei ce au avut de suferit in Italia, pentru imaginea ce s-a creeat despre Romania. Nu este corect pentru cei ce muncesc cinstit, sunt corecti si-si vad de ale lor adaptandu-se legilor din tara in care traiesc. Nu este corect ca o tara intraga sa sufere de pe urma celor ce nu le pasa. Cei ce incalca legea trebuie sa respunda si isi merita soarta.
Italia nu recunoste ca tensiunile creeate dintre partidele de sinistra si destra si-au gasit o acoperire cu aceasta problema ,, Pericolo Rumeni!,, atentia populatiei fiind indreptata cu mare interes catre emigranti, desi nu ne mai numim emigranti de la 1 ianuarie. Eu nu inteleg, de ce un italian ce pleaca in Franta, Germania pleaca ,, nell estero,, pentru afaceri si noi inca ne numim emigranti clandestini. Nu-mi este clar. Cum ar trebui sa ne comportam cu italienii ce vin pentru afaceri in Romania, cei ce au facut fabrici de confectii in care lucreaza cunostintele noastre precum negrii pe plantatie, avand un salariu de mizerie si asta pentru nu au de unde alege. Suntem slugi in tara lor, suntem slugi in tara noastra si trebuie sa plecam capul si sa inghitim galusca. ,, Capul plecat sabia nu-l taie,, eu cred ca ne costa si lama o simtim din ce in ce mai mult. Suntem umili, dar parca prea umili si nu merita.
A fost o perioada in care nu exista o zi fara o stire in care un roman facuse ceva. Situatia era atat de tensionata, tensiune de care este vinovata si presa italiana alimentand zi de zi cu o picanterie. Titlu cu litere ingrosare ,, rumena...,, ori ,, rumeno..,, care a facut ceva, nu are sens sa scriu despre ce anume, dar am inteles ca Italia a ajuns la saturatie.
Italia si-a uitat istoria. Sa le aducem aminte?

Nessun commento: